- 1 sessie van 1,5 uur
Toon details
- 1: woensdag 7 jan 2026 - 19:00 – St. Jan gebouw
- € 12,50
- Lisa van den Berg
- St. Jan gebouw
Toon adres-info
- St. Jan gebouw
Sint Janplein 20
5427 BG BOEKEL
Nederland
Fermenteren: workshop serie Gezondheid en Voeding Deel 5/6

Lisa van den Berg van www.lifestyledietist.nl zal voor VU Boekel binnenkort een aantal nieuwe workshops organiseren op het gebied van gezondheid & voeding. In totaal worden er zes workshops georganiseerd, hieronder zie je diverse workshops en informatie. Je kunt je voor elke workshop apart inschrijven.
In deze reeks krijg je praktische handvatten en inzichten om zelf aan de slag te gaan met een gezonde levensstijl. Mis deze kans niet om meer grip te krijgen op je gezondheid! Aan het einde is er altijd wat tijd om je eigen persoonlijke gezondheidsvragen (1:1) te stellen.
Docent
Lisa van den Berg heeft Voeding en Diëtetiek gestudeerd aan de hogeschool van Arnhem en Nijmegen en in 2018 haar diploma behaald. Ze vervolgde haar studie in voedingsgeneeskunde en specialiseerde zich verder tot kinderdiëtist en darmspecialist.Vervoglens heeft ze de 4jarige master in de Klinische Psycho Neuro Immunologie afgerond om ECHT voeding als medicijn te gaan gebruiken.
Lisa helpt met alle voedingsvragen, zonder shakes, detoxkuren of extreme diëten. Naast wat iemand eet, kijkt Lisa naar de achterliggende redenen en de psychologische aspecten van eetgedrag en klachten. In plaats van symptomen te bestrijden, zoekt ze naar de oorzaak van klachten om gerichte oplossingen te vinden. Hoofdpijn is namelijk geen tekort aan een paracetamol ;)
Lisa biedt hulp bij darmklachten, huidproblematiek, hormonale problemen, auto-immuunziekten, PCOS, vruchtbaarheidsvragen en nog veel meer.
Fermentatie workshop
Groenten fermenteren moeilijk? Helemaal niet! Op woensdag 7 januari ontdek je bij VU Boekel wat er gebeurt tijdens zo’n fermentatie proces en Lisa van den Berg, van Team Lifestyle Dietist leert je hoe je aan de slag gaat.
Traditie
Fermenteren is een stokoude traditie. Denk maar aan yoghurt en zuurkool, of de iets exotischere kimchi en kefir. In tegenstelling tot groenten uit blik, behouden gefermenteerde groenten al hun voedingsstoffen en vitaminen. Lisa van den Berg (Lifestyle Diëtist), orthomoleculair (kinder-)diëtist, darmspecialist en master KPNI, vertelt alles over de fermentatie en leert je kimchi te maken tijdens deze workshop. Na de workshop mag je je zelfgemaakte fermentatie mee naar huis nemen zodat het lekker kan door fermenteren.
De workshops zal op volgende onderwerpen ingaan:
- Waarom fermenteren?
- Wat is fermenteren?
- Gezondheidsvoordelen? de relatie van fermentatie met je immuunsysteem.
-Do it yourself! In deze workshop ga je zelf aan de slag met jouw fermentatieproject!