Persoonlijke ontwikkeling

Kracht van Bewustzijn

Cursusnummer:
15

Deze cursus biedt je de mogelijkheid om de kracht van bewustzijn te gaan ontmoeten en in te gaan zetten voor jezelf. Bewustzijn is onder andere informatie en daar ligt in deze cursus de nadruk op. Bruikbare en toepasbare informatie over jezelf. Bijvoorbeeld over de werking van je denken, je emoties, je gevoelens, de invloed uit je verleden, je individuele bewustzijn en hoe dat allemaal samenhangt en samenwerkt. Maar we gaan verder, we gaan ook kijken naar onbewuste automatismen zoals de primaire en secundaire kind-redding-systemen, wat dat zijn, hoe zijn die ontstaan en hoe krijg je daar grip op? 

Hoe meer je weet over jezelf en hoe het allemaal werkt in jezelf, hoe meer je ook in staat bent om daar duurzame veranderingen in aan te brengen. Soms is het erg gewenst om veranderingen aan te kunnen brengen in jezelf, zeker als er veel ellende en rottigheid is geweest in je leven, zeker als je worstelt met heftige gevoelens, zeker als je denken je alleen nog maar onderuit haalt… 

Leer zien en voelen hoe het werkt in jezelf, leer die kennis en inzichten te gebruiken en wordt een gelukkiger mens. Zodra jij een gelukkig mens bent, ben je een geluk voor iedereen om je heen. 

De cursus bestaat uit zes avonden waarin drie modules worden behandeld: 

1e module: de samenhang tussen je denken, emoties, gevoelens, verleden, omstandigheden, je lichaam, de onvoorziene gebeurtenissen, je individuele bewustzijn. 

2e module: de werking en betekenis van de emotionele laag, de gevoelslaag en de laag van intimiteit.

3e module: wat is de individuele bewustzijnslijn en wat is de Bron. 

Plaats: Vu Boekel

Docent: Rob Droog

Lees meer
 • 5 lessen van 2 uur Toon details
  • 1: woensdag 4 okt 2023 - 19:30 – Lokaal geel (Regenboog 4-5)
  • 2: woensdag 11 okt 2023 - 19:30 – Lokaal geel (Regenboog 4-5)
  • herfstvakantie: woensdag 18 okt 2023
  • 3: woensdag 25 okt 2023 - 19:30 – Lokaal geel (Regenboog 4-5)
  • 4: woensdag 1 nov 2023 - 19:30 – Lokaal geel (Regenboog 4-5)
  • 5: woensdag 8 nov 2023 - 19:30 – Lokaal geel (Regenboog 4-5)
 • € 98,00
 • Rob Droog
 • Lokaal geel (Regenboog 4-5) Toon adres-info

Communiceren met kinderen

Cursusnummer:
18

Communiceren met Kinderen

Hoe doen andere ouders dat?
Heb jij ook wel eens moeite om regels te handhaven in huis? Of zou je willen dat je meer contact had met je kind? Waarom gedraagt hij zich in die ene situatie altijd zo dwars? Hoe kun je zorgen dat ze nu gewoon even opschieten? En waarom is je dochter de laatste tijd zo stil?

Kinderen hebben is prachtig. Maar soms kan het ook frustrerend zijn als je na een dag keihard je best doen weer een grote mond terugkrijgt, of als je het gevoel hebt dat je de hele dag alleen maar politieagent aan het spelen bent. Of als je achteraf spijt hebt, omdat je een keer bent uitgevallen, terwijl dat eigenlijk niet op zijn plaats was.

Herkenbaar
Voor veel ouders is dit herkenbaar. Soms weet je het als ouder even niet meer. Of je weet het wel, maar het lukt niet zoals jij het wil. Er is nl. een groot verschil tussen 'weten hoe je iets kunt aanpakken' en 'het daadwerkelijk doen'. Dat vergt geduld en heel veel oefening.

Voor wie?
De workshop is laagdrempelig en geschikt voor ouders en iedereen die met kinderen werkt. 

Wat levert deze minitraining jou op?
Bewustwording, herkenning, inzichten en waardevolle tools die je meteen in de praktijk kunt brengen.

Tijdens de eerste avond staan we stil bij veelgemaakte communicatievalkuilen en is er volop ruimte voor vragen en eigen casussen.

Tijdens de tweede avond zoomen we in op wat er mag en wat niet en hoe je dit communiceert naar je kind. Ook tijdens deze avond is er volop ruimte voor vragen en eigen casussen.

Lees meer
 • 2 lessen van 2 uur , elke 2 weken. Toon details
  • 1: woensdag 24 jan 2024 - 19:30 – Lokaal rood (Regenboog 8)
  • 2: woensdag 7 feb 2024 - 19:30 – Lokaal rood (Regenboog 8)
 • € 48,00 Inclusief € 8,00 voor cursusmateriaal.
 • Karin Kersten
 • Lokaal rood (Regenboog 8) Toon adres-info