Cursusnummer:
12

Eetbare planten en Wilde medicinale kruiden

Eetbare planten en Wilde medicinale kruiden

De berm bij u om de hoek.
Duizenden jaren at de mens wat de natuur te bieden had, tegenwoordig halen we ons eten, niet meer uit een weiland maar uit een supermarkt. Terwijl de natuur toch gewoon maar eten en kruiden blijft maken, zoals o.a.: bloemen, wortels, blaadjes, bessen, noten, sap.

De berm om de hoek biedt veel verschillende smaken, geuren en medicijnen.

We gaan even terug naar de tijd van de jagers en verzamelaars, toen het winkelwagentje een rieten mandje was en het eten en de medicijnen gewoon op straat groeide. 

Enige onderwerpen die tijdens de cursus voorbij komen zijn:
Verzamelen, drogen en het gebruik van kruiden
Armelui kruiden en hun toepassing
Bijzondere theeën bv. sla thee en wortel thee
Kruiden cosmetica
Vergeten wilde groenten
Eetbare bloemen en planten
Lekkere natuurrecepten
Rauwe groenten (Raw food), Superfoods en Zee-groenten
Anti ouderdom-  en voedingstips
Het ritme van de organen, de meridianenklok.
Verzurend voedsel, de PH schaal.
We gaan ook proeven!

Wil je planten in de natuur leren kennen? Uit liefhebberij of omdat je wilde planten wil gaan gebruiken in de keuken of om toe te passen om de geneeskrachtige eigenschappen. Dan is deze praktische cursus heel nuttig voor jou.

5 lessen van 2 uur, de 5e les is op zaterdag en is een buiten les.

  • 5 lessen van 2 uur Toon details
    • 1: maandag 18 mrt 2024 - 19:30 – Lokaal geel (Regenboog 4-5)
    • 2: maandag 25 mrt 2024 - 19:30 – Lokaal geel (Regenboog 4-5)
    • feestdag: maandag 1 apr 2024
    • 3: maandag 8 apr 2024 - 19:30 – Lokaal geel (Regenboog 4-5)
    • 4: zaterdag 13 apr 2024 - 10:00 – Lokaal geel (Regenboog 4-5)
    • 5: maandag 15 apr 2024 - 19:30 – Lokaal geel (Regenboog 4-5)
  • € 99,00 Inclusief € 10,00 voor cursusmateriaal.
  • Jules Faber
  • Lokaal geel (Regenboog 4-5) Toon adres-info
Startdatum
Lesvorm