Cursusnummer:
18

Communiceren met kinderen

Blijf in balans

Communiceren met Kinderen

Hoe doen andere ouders dat?
Heb jij ook wel eens moeite om regels te handhaven in huis? Of zou je willen dat je meer contact had met je kind? Waarom gedraagt hij zich in die ene situatie altijd zo dwars? Hoe kun je zorgen dat ze nu gewoon even opschieten? En waarom is je dochter de laatste tijd zo stil?

Kinderen hebben is prachtig. Maar soms kan het ook frustrerend zijn als je na een dag keihard je best doen weer een grote mond terugkrijgt, of als je het gevoel hebt dat je de hele dag alleen maar politieagent aan het spelen bent. Of als je achteraf spijt hebt, omdat je een keer bent uitgevallen, terwijl dat eigenlijk niet op zijn plaats was.

Herkenbaar
Voor veel ouders is dit herkenbaar. Soms weet je het als ouder even niet meer. Of je weet het wel, maar het lukt niet zoals jij het wil. Er is nl. een groot verschil tussen 'weten hoe je iets kunt aanpakken' en 'het daadwerkelijk doen'. Dat vergt geduld en heel veel oefening.

Voor wie?
De workshop is laagdrempelig en geschikt voor ouders en iedereen die met kinderen werkt. 

Wat levert deze minitraining jou op?
Bewustwording, herkenning, inzichten en waardevolle tools die je meteen in de praktijk kunt brengen.

Tijdens de eerste avond staan we stil bij veelgemaakte communicatievalkuilen en is er volop ruimte voor vragen en eigen casussen.

Tijdens de tweede avond zoomen we in op wat er mag en wat niet en hoe je dit communiceert naar je kind. Ook tijdens deze avond is er volop ruimte voor vragen en eigen casussen.

  • 2 lessen van 2 uur, elke 2 weken. Toon details
    • 1: woensdag 24 jan 2024 - 19:30 – Lokaal rood (Regenboog 8)
    • 2: woensdag 7 feb 2024 - 19:30 – Lokaal rood (Regenboog 8)
  • € 48,00 Inclusief € 8,00 voor cursusmateriaal.
  • Karin Kersten
  • Lokaal rood (Regenboog 8) Toon adres-info
Startdatum
Lesvorm